Tuesday, July 13, 2010

Flash Back To The Past..

Fuhhhh...bile tengok balik picture dulu-dulu...makkk aiiiii....rase kembang gile muke nih weyh....

Eahhh...muke Mr Syuk pun same eah....sekarang nih muke die dah kurus...

Tapi sofia tak...time kat Utem ngan time keje kat KL muke ade lah kurus sikit...tapi bile keje Pontian....wahhhh.....kembang-mengembang balik...


Picture nih time akak Mr Syuk, Kak U tunang...huhu..lame jugak dah picture nih...sebab sekarang nih kak U pun dah jadik mama dah....


Segala picture sofia ngan Mr Syuk semua masih disimpan kemas dalam buku kata-kata inspiration..hehe...

Dulu zaman study mane sofia joined blog-blog nih semua...mane nak ade...lagipun mase tak free sangat..kalo ade free pun telah diisi...hahahha...mane nak study..project semester..assignment...dating...huh...tuh kena masuh juga dalam schedule..kang ade yang rajuk sedepa plak kang..hehe


Buku nih sampai sekarang masih lagi disimpan sofia...kemas jer...cantik lagi..hehe...ade mase bile bukak balik baca buku nih....alamak aiii...rase malu pun ade weyh...


Mr Syuk sendiri tak tau kewujudan buku nih taw...heeeee...sofia tak nak bagitau...malu..malu...sofia akan bagi buku nih kat die...bile nanti hari pernikahan kami...hahaha...arap-arap menjadi...sofia takut jugak pasnih Mr Syuk jumpe buku nih...abis die baca semua....

MALUNYE!!!!


Giler jiwang kannnn...hahahha....

Tapi memang sofia plan...nih merupakan hadiah untuk perkahwinan kitorang...haha...hasil tulisan dari hati...tapi ade juga yang sofia dapat ilham dari tempat-tempat lain...pastuh bile baca tuh...waahhh rase seronok jer untuk die nih....ha tuh yang sofia tulis dalam buku nih...


Sofia bukan jenis yang bagitau terang-terang...sofia malu nak cakap...dan alhamdulillah...Mr Syuk sedia maklum dengan cara sofia nih...tapi die ade nak uabh sikit...supaya sofia berani beritau ape pun yang ade dalam hati nih...samada sakit ati ke happy ke..bagitau die...jadik die tahu ape perasaan sofia...

Tapi kannnnn....sofia rase susahnye nak bagitau tang-tang perasaan nihh!!!

18 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

ecececece! Mr.Syuk baca tak blog sofia ni?alaa,slalunya kita ni segan la nk ckp bab2 perasaan.tulis2 je la kan..hihihik..!

Zakiyah Zainon said...

tapi dlm perhubungan suami isteri kelak, berterus terang sgt penting..
kena luahkan dengan kata2 biarpun dgn berjujuraian air mata...ecehhhh! tetiba puitis puak hehe

WaWa said...

wah, tetibe teringat zaman awal-awal percintaan dapat puisi-puisi gini. *meremang bulu roma sendiri* Hahahaha. :p

peaNut said...

wahhh...romantik + jiwang la akak ni..ehehehe...

kak ina kl said...

selamat hari raya..

perhhhhhhhhhh teringat zaman dulu-dulu...surat pun akak masih simpan lagi..nostalgia gituuuuuuuu

aYu said...

sweet...

salam kenal..

Zie Madini said...

sebak zie baca entry ni. dan dan lg bila zie tahu whats happened :( Al-fatihah buat arwah suami sofia.

Che Rosliza Che mat said...

sweet...salam kenal sofia...

Dee said...

salam kenal sofia..wah..jiwang karatlah..hehehe..

Qaseh Suhaida said...

woww...jiwang habisss..

LiYa HaNiF :: said...

sweetnya..... ^_~

kacang buncis said...

bestnya da buku diary :)
http://kacangsebuncis.blogspot.com

Mummydearie said...

oh, my....so sweet! My Hubbydearie tak romantik so tak leh bagi 'ayat-ayat cinta' kat dier, mahu digelakkannya aje!

Rosmadi Shakri said...

ayat jiwang karat sungguhhhhhhh

Nurul Ain Zulkarnaind said...

sweet je hehehe

Jenny Lilly said...

romantiknye..hehehe..

BUNDA a.k.a KN said...

salam ziarah dari bunda....

Qaseh Vee said...

sis dulu pun ader juga tapi sbb kaseh x kesampaian , jadi pekasam lah ... heh heh . follow sini (13) .

Post a Comment