Monday, June 21, 2010

Dari Pihak Perempuan

Time sofia tunang arituh...kami balas-balas hantaran 9-7 dulang jer...sofia bagi Mr Syuk 9 dulang...Mr Syuk Bagi Sofia 7 dulang...9-7 nih pun sofia dah pening nak bagi ape kat kaum lelaki nih...bukan cam kiter..perempuan banyak barang..senang nak pilih....


Setelah puas pikir punyer pikir....nih yang sofia dapat...untuk kasik pada Si Tunang yang terchenta nih....


Hantaran yang wajib....sireh junjung...sireh junjung yang digubah dan diletakkan bersama dengan bunga-bunga yang bermacam color...warna-warni...kasik meriah hantaran gituuuu....


Buah-buahan sebagai pemanis mulut...Ntah ape jenis buah die letak sofia tak sure la kan...sebab tang-tang hantaran nih...sofia pas pada yang lebih pakar untuk menggubahnye...so..buah nih pun die siap kan sekali...


Nih....sofia rase semua dah tengok...nih printed kek yang sofia kasik kat Mr Syuk lah kannn....sedapppp sangat kek nih...nyum nyum nyum...


Yang nih pulak..kemeja, tali pinggang dengan neck tie...haha...semua orang tanye kenape warna neck tie dengan kemeja tuh xsame...sebabnye...sofia beli neck tie dengan kemeja pada hari lain-lain...hehe...memule ingat nak bagi baju melayu...pastuh tak jadik...kasik kemeja lah...time beli kemeja nih pulak..sofia tengah ngajuk dengan Mr Syukri..ape lagi...die pun main angkut jer mane kemeja dia sampai....kalo ikut ati sofia...warna kemeja nih kureng sikit...hahaha...tapi ngajuk nyer pasal..biar kan jelah...hahaha


Nih pulak wallet dengan pen...Mr Syuk kan buss man...ari-ari asyik nak sign check jer kan....ha nih sofia kasik pen...so bile nak sign duit tuh...ingat kat sofia eah...hehehehe...tak lah...gurau jer :P

Mr Syuk minat brand polo...so..wallet, pen, belt, tie semua tuh sofia gune khidmat Polo...bis..kang beli brand lain kang...takut die tak pakai la pulak..hehe


Towel nih nih pun same....same beli kemeja Mr Syuk...hahhaa..jangan tanye sofia kenape warna nih eah...sebab Mr Syuk yang pilih towel nih...time nih die tanye nak yang mane pun sofia diam jer...haha


Huh~~ full set alat wangian lelaki..dari badan hingga la ke celah2...ketiak..hehe....saje sofia pilih Gucci untuk Mr Syuk...die tak penah gune Gucci nih lagi...cume sofia jer pemakai setia gucci...sajer jer pakse mr syuk pakai perfume nih...haha...saje jer dengki...


BB nih sesajer je...Mr Syuk cakap nak kelainan..tuh yang wujudnye dulang untuk BB nih...tapi kan....sekali Mr Syuk setting kan sim card die untuk BB...mak aiiii....bil terus melambung berkali ganda...huhu...


Dannnn yang terakhir....kembal....korang tau tak kembal nih ape? haaa...nih kan...nanti sofia kasik citer lebih pasal kembal nih...macam mana buat die...bahan die semua...nih merupakan tradisi orang melayu...


So...nih jelah yang sofia kasik pada Tunang terchenta...

1 comment:

sueIM said...

sgt suka kek tuh , lawa gler ...

Post a Comment