Tuesday, July 13, 2010

Flash Back To The Past..

Fuhhhh...bile tengok balik picture dulu-dulu...makkk aiiiii....rase kembang gile muke nih weyh....

Eahhh...muke Mr Syuk pun same eah....sekarang nih muke die dah kurus...

Tapi sofia tak...time kat Utem ngan time keje kat KL muke ade lah kurus sikit...tapi bile keje Pontian....wahhhh.....kembang-mengembang balik...


Picture nih time akak Mr Syuk, Kak U tunang...huhu..lame jugak dah picture nih...sebab sekarang nih kak U pun dah jadik mama dah....


Segala picture sofia ngan Mr Syuk semua masih disimpan kemas dalam buku kata-kata inspiration..hehe...

Dulu zaman study mane sofia joined blog-blog nih semua...mane nak ade...lagipun mase tak free sangat..kalo ade free pun telah diisi...hahahha...mane nak study..project semester..assignment...dating...huh...tuh kena masuh juga dalam schedule..kang ade yang rajuk sedepa plak kang..hehe


Buku nih sampai sekarang masih lagi disimpan sofia...kemas jer...cantik lagi..hehe...ade mase bile bukak balik baca buku nih....alamak aiii...rase malu pun ade weyh...


Mr Syuk sendiri tak tau kewujudan buku nih taw...heeeee...sofia tak nak bagitau...malu..malu...sofia akan bagi buku nih kat die...bile nanti hari pernikahan kami...hahaha...arap-arap menjadi...sofia takut jugak pasnih Mr Syuk jumpe buku nih...abis die baca semua....

MALUNYE!!!!


Giler jiwang kannnn...hahahha....

Tapi memang sofia plan...nih merupakan hadiah untuk perkahwinan kitorang...haha...hasil tulisan dari hati...tapi ade juga yang sofia dapat ilham dari tempat-tempat lain...pastuh bile baca tuh...waahhh rase seronok jer untuk die nih....ha tuh yang sofia tulis dalam buku nih...


Sofia bukan jenis yang bagitau terang-terang...sofia malu nak cakap...dan alhamdulillah...Mr Syuk sedia maklum dengan cara sofia nih...tapi die ade nak uabh sikit...supaya sofia berani beritau ape pun yang ade dalam hati nih...samada sakit ati ke happy ke..bagitau die...jadik die tahu ape perasaan sofia...

Tapi kannnnn....sofia rase susahnye nak bagitau tang-tang perasaan nihh!!!

Wednesday, July 7, 2010

Kini Ku Membawanye Ke Mana Sahaja...Sayang Weyh!!!

Belum kahwin pun sofia dah bawa..hurung ke mane jer sofia pegi taw...most of it sofia hurung ke office...!!!

Bis...mane lagi daa sofia nak pegi...dah 5 hari waktu keje...waktu keje lah sofia pakai kannnn...

Nak tau pe die???

|

|

|

|
\/


Tadaaaa....nih lah die...

tudung tuh? korang ingat tak mana sofia dapat tudung nih??

Meh sofia flash back balik gambarnyerrrrr.....


Nih la tudung yang Mr Syuk bagi time hantaran tunang...

Orang kata tak dapat hurung tunang...huurng barang die bagi pun jadik la ek...hehhe...

Dah lah bulan nih bulan ke'bz'an...nak balik minggu2 pun susah...huhuhuhu...alamatnye...ade yang demam nih...




Thank you so much tunangqu sayang...mmmuuuaahhhh!!!

Monday, June 28, 2010

Dari Pihak Lelaki

Sebelum nih sofia ada buat entry pasal hantaran dari sofia untuk Mr Syukri kannn....so kali nih...sofia tunjukkan antara hantaran dari pihak Mr Syukri...tapi sofia tak dapat nak upload semua la...sebab lambat giler weyh loading..malas sofia nak tunggu..banyak lagi keje tak siap nih...


Secara keseluruhannya, Mr Syukri kasik sofia 7 dulang hantaran...

Cincin dan Duit
Sejadah dan Telekung
Tuala dan Perfume
Portpuri dan Telur
Sireh Junjung
Kain Baju, Tudung dan Watiqah Pertunangan
Kek


My fav perfume...gucci...tp untuk jenis envy hijau nih...nih first time try...hurmm..time beli dulu...macam best seyh bau die...tapi sekarang nih bile pakai..hurmm..tak best plak bau die...tapi tak pelah...pakai jer...


Nih sireh junjung yang Mr Syukri kasik....cantik...gile kreatif...semua jenis bahan untuk makan sireh semua ada jadik hiasan...


Ha..nih pulak portpuri dengan telur yang Mr Syukri bagi...telur masin tuh....memang fav sofia yang masin-masin nih...best..best...nyum...


Kalo kek nih sofia rase semua dah tau....memang superb sedap kek nih...


Ha...biler korang tengok hantaran yang nih...per lagi korang nampak selain duit?? try lah teka....


ha...yang berframe nih...tuh la die watiqag pertunangan...nih sofia import dari sarawak...member blogger sofia..iaitu zie..

Thanx a lot zie...di atas tunjuk ajar pasal watiqah nih....


Simple jer hantaran kami...janji ada..mengikut adat yang telah ditentukan family masing-masing...

Thursday, June 24, 2010

Kematian Pun Annivesarry Taw!!!


skinhead, deadhead, everybody gone bad
situation, aggravation, everybody allegation
in the suite, on the news, everybody dog food
bang bang, shock dead, everybodys gone bad.

chorus:
all i wanna say is that
they don't really care about us
all i wanna say is that
they don't really care about us

beat me, hate me, you can never break me
will me, thrill me, you can never kill me
chew me, sue me, everybody do me
kick me, hike me, don't you black or white me

chorus

tell me what has become of my life
i have a wife and two children who love me
i am the victiom of police brutality, now.
i'm tired of being the victim of hate,
you're rapin' me of my pride
of for god's sake
i look to heaven to fulfill its prophecy....
set me free

skinhead, deadhead, everybody gone bad
trepidation, speculation, everybody allegation
in the suite, on the news, everybody dog food
black man, black mail, throw the brother in jail

chorus

tell me what has become of my rights
am i invisible cause you ignore me?
your proclamation promised me free liberty, now.
i'm tired of being the victim of shame
they're throwing me in a class with a bad name
i can't believe this is the land from which i came.
you know i really do hate to say
the government don't wanna say
but if roosevelt was livin',
he would't let this be, no no.

skinhead, deadhead, everybodys gone bad
situation, speculation, everybody litigation
beat me, bash me, you can never trash me
hit me, kick me, you can never get me

chorus

some things in live they just don't wanna see
but if martin luther was livin'
he wouldn't let this be

skinhead, deadhead, everybody's gone bad
situation, segregation, everybody allegation
in the suite, on the news, everybody dog food
kick me, hike me, don't you wrong or right me

chorus


Amacam? Sofia nak jadi MJ nih..okie tak?hehehe....

Tuesday, June 22, 2010

Walaupun Ianya Kadang-Kadang Pahit..Tetapi Ia Tetap Mempunyai Nikmat

Ha...nihla yang orang katakan penangan bercinta...betul tak?

Memang betul lah kata orang...bile bercinta nih...kentut pun kiter bau busuk...tapi arap-arap biar lah selamanyer sampai dah kahwin..dah dapat anak cucu cicit semua...kentut pasangan pun tetap berbau wangi yer...hehe...[boleh ker cam tuh?]


Pengalaman sofia pulak, sepanjang sofia kenal dengan Mr Syukri nih..sofia sendiri perasan..sikap sofia time mula-mula couple jer sofia ada malu-malu pastuh cam ada cover-cover sikit lah...tapi masuk tahun kedua couple jer...haha...dah tak mampu dah nak cover-cover...lantak lah...kasik kuar semuanyer...tapi alhamdulillah...Mr Syuk memang penyabar dan alhamdulillah...die terime semua sifat buruk sofia nih...

Jadi...dah dalam tiada selindung dalam hubungan nih..semua sofia kasik all out..sure lah ade gaduh-gaduh manja kan..tapi berkat doa kami dan kesabaran mengharunginye...hubungan kami dapat kekal sampai sekarang...


Bercinta nih...merangkumi semua perasaan..ada masa kiter rase marah..ade mase kiter rase geram..ade mase kiter akan rase cemburu..dan sentiase rase bahagia..betul x?hehe..

Yerlah...contohnye...bile dah gaduh-gaduh nih...Mr Syuk pun pujuk....waaahhh...pastuh...kan rase bahagia...gembira sangat..kaaannn....time kiter tengah marah tuh...kan kiter rase sakit je manjang...bukan sakit ape...sakit ati...bile dah marah...merajuk semua...mule lah makan tak lalu...termenung sane..termenung sini...semua keje tak jalan...ha...kan sakit tuh...tapi bile dah baik....waaahhhh....menyengih jer memanjang kannnn....

Memang betul lah yang dikatakan Mae West nih...

Loves conquers all things except poverty and toothache.





p/s : nih lah yang dikatakan lumrah bercinta...dan perasaan yang sama nih jugak lah kiter akan bawa bile dah kahwin nanti...sofia arap sangat lah...hubungan sofia dengan Mr Syuk tetap bahagia...even ada gaduh-gaduh manje...hehe...Mr Syuk pujuk sofia yer nanti..hehehe...

Monday, June 21, 2010

Dari Pihak Perempuan

Time sofia tunang arituh...kami balas-balas hantaran 9-7 dulang jer...sofia bagi Mr Syuk 9 dulang...Mr Syuk Bagi Sofia 7 dulang...9-7 nih pun sofia dah pening nak bagi ape kat kaum lelaki nih...bukan cam kiter..perempuan banyak barang..senang nak pilih....


Setelah puas pikir punyer pikir....nih yang sofia dapat...untuk kasik pada Si Tunang yang terchenta nih....


Hantaran yang wajib....sireh junjung...sireh junjung yang digubah dan diletakkan bersama dengan bunga-bunga yang bermacam color...warna-warni...kasik meriah hantaran gituuuu....


Buah-buahan sebagai pemanis mulut...Ntah ape jenis buah die letak sofia tak sure la kan...sebab tang-tang hantaran nih...sofia pas pada yang lebih pakar untuk menggubahnye...so..buah nih pun die siap kan sekali...


Nih....sofia rase semua dah tengok...nih printed kek yang sofia kasik kat Mr Syuk lah kannn....sedapppp sangat kek nih...nyum nyum nyum...


Yang nih pulak..kemeja, tali pinggang dengan neck tie...haha...semua orang tanye kenape warna neck tie dengan kemeja tuh xsame...sebabnye...sofia beli neck tie dengan kemeja pada hari lain-lain...hehe...memule ingat nak bagi baju melayu...pastuh tak jadik...kasik kemeja lah...time beli kemeja nih pulak..sofia tengah ngajuk dengan Mr Syukri..ape lagi...die pun main angkut jer mane kemeja dia sampai....kalo ikut ati sofia...warna kemeja nih kureng sikit...hahaha...tapi ngajuk nyer pasal..biar kan jelah...hahaha


Nih pulak wallet dengan pen...Mr Syuk kan buss man...ari-ari asyik nak sign check jer kan....ha nih sofia kasik pen...so bile nak sign duit tuh...ingat kat sofia eah...hehehehe...tak lah...gurau jer :P

Mr Syuk minat brand polo...so..wallet, pen, belt, tie semua tuh sofia gune khidmat Polo...bis..kang beli brand lain kang...takut die tak pakai la pulak..hehe


Towel nih nih pun same....same beli kemeja Mr Syuk...hahhaa..jangan tanye sofia kenape warna nih eah...sebab Mr Syuk yang pilih towel nih...time nih die tanye nak yang mane pun sofia diam jer...haha


Huh~~ full set alat wangian lelaki..dari badan hingga la ke celah2...ketiak..hehe....saje sofia pilih Gucci untuk Mr Syuk...die tak penah gune Gucci nih lagi...cume sofia jer pemakai setia gucci...sajer jer pakse mr syuk pakai perfume nih...haha...saje jer dengki...


BB nih sesajer je...Mr Syuk cakap nak kelainan..tuh yang wujudnye dulang untuk BB nih...tapi kan....sekali Mr Syuk setting kan sim card die untuk BB...mak aiiii....bil terus melambung berkali ganda...huhu...


Dannnn yang terakhir....kembal....korang tau tak kembal nih ape? haaa...nih kan...nanti sofia kasik citer lebih pasal kembal nih...macam mana buat die...bahan die semua...nih merupakan tradisi orang melayu...


So...nih jelah yang sofia kasik pada Tunang terchenta...

Saturday, June 19, 2010

Love You..



Huhu..kejap jer dah hari ahad...bile dah ahad maknanye dah nak kena balik Pontian lah kannn...

Bile nak balik Pontian jer...sure terasa sayu ati nih....sayu seyh...

Jadi nak elak rase sayu nih...ape lagi....sofia pun layan lah lagu yang mendayu-dayu nih....

Ha...korang try lah layan lagu nih...best sangat!!!




BTW, for Mr Syukri, tunangku yang tersayang....here some words for you...


A special world for you and me
A special bond one cannot see
It wraps us up in its cocoon
And holds us fiercely in its womb.

Its fingers spread like fine spun gold
Gently nestling us to the fold
Like silken thread it holds us fast
Bonds like this are meant to last.

And though at times a thread may break
A new one forms in its wake
To bind us closer and keep us strong
In a special world, where we belong.